TomTom

bulletTerug naar index
bullet 
bullet.
bulletZomaar even kort tussendoor:  een eenvoudige toepassing van Gann lijnen bij een nieuw aandeel.
bullet.
bulletTomtom is een aandeel wat nog niet zo lang op de beurs verhandeld wordt, en het nadeel voor de technische analyse is dan altijd het ontbreken van koers historie.
bulletOp zo'n moment komt de Gann analyse als een hele mooie methode te voorschijn omdat deze analyse methode ons in staat stelt om lijnen te trekken vanuit n punt, terwijl de andere analyse methode toch minimaal twee koerspunten nodig hebben.
bulletLaten we nu eens kijken hoe dit uitpakt voor een aandeel als Tomtom, toen deze pas een paar weken verhandeld werd.
bulletGrafiek 1:

bulletBegin juni werd een bodempje geplaatst op 15,9 en daarna begon de koers weer te stijgen.
bulletFijn zou zijn voor de analyse van een dergelijk aandeel als we op dat moment wat koersdoelen zouden kunnen uitzetten, en wat lijnen waar de koers steun / weerstand zou kunnen onder vinden.
bulletVanuit de Gann analyse is dit mogelijk.
bulletWie mijn stukjes vaker leest weet dat het mogelijk is prijs-tijd lijnen te trekken in diverse verhoudingen zoals 1:1 - 1:2   - 3:1  enz. enz.
bulletOok kennen mijn lezers wel het "square of nine", waaruit het mogelijk is koersdoelen te bepalen vanuit 1 punt.
bulletVoor de compactheid van dit stukje laat ik dat even achterwege, het staat in het Gann gedeelte op de site.
bulletHoe ziet dit er nu uit voor een aandeel met zo'n korte koershistorie:
bulletGrafiek 2:

bulletIk heb de lijnen even getrokken vanuit het mogelijke bodempje op 9 juni, en dat niveau ook genomen als startpunt voor het "square of nine".
bulletDe schuine lijnen zijn de bekende Gann lijnen, en de horizontale lijnen de prijs lijnen uit het "square of nine".
bullet.
bulletEn dan denkt u misschien: leuk....maar wordt dat wel wat ?? ;-))
bullet.
bulletWel, laten we die laatste grafiek eens even in laten vullen met de koersdata die erop volgde:
bulletGrafiek 3:

bulletVolgt u de koers maar eens, en bekijk eens hoe mooi de koers af en toe steun en weerstand ondervindt van de horizontale lijnen uit het "square of nine",  en ook hoe mooi de Gann lijnen steun en weerstand bieden.
bulletDe koers heeft langere tijd het pad van de 4:1 lijn gevolgd, waarbij steun en weerstand werd ondervonden van de "square of nine" lijnen.
bulletBij verder stijging is het eerste doel nu 42,25 waarna bij doorbraak ervan weerstand zal worden ondervonden van de groene 3:1 lijn.
bullet.
bulletGrafiek 4:

bullet.
bulletVolgende keer een stukje over hoe we een Elliott-analyse opstarten aan het begin van een dergelijke grafiek, op dit moment golfje 5?  ( ik zie u denken en tellen ?*? ;-))
bullet.
bulletGroet,
bulletJan ;-)    jan@jstas.com
bullet.
bulletTerug naar index
bullet.

Disclaimer: Bovenstaande zijn slechts ideen, verwachtingen en hersenspinsels. Ze hoeven dan ook helemaal niet te kloppen met de werkelijkheid. Handelen met deze gegevens op de beurs is derhalve voor eigen risico, en wordt afgeraden. U kunt daarbij al uw geld verliezen, en meer dan dat !!